Thema's UDB 2017

Thema's 2017

1. Het Verhaal en Verdienmodel van Utrecht

"Waarom Utrecht" staat centraal. Zoeken naar daden in Utrecht als vertaling van recente BCG- en WRR-rapporten over het toekomstig Nederlands verdienmodel. Vervolg op UDB-stadslabs onderwijs-arbeidsmarkt en onderwijs-zorg.

2. Utrecht, stad van MVO en van Sociaal Ondernemerschap

UDB stimuleert Utrechtse initiatieven voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociaal ondernemerschap. In de stad ligt daarvoor een stevige basis met o.a. Universiteit Utrecht, Young Leaders League, Kenniscentrum MVO Nederland, Stichting Move. 

3. Utrecht, stad van Culturele Creativiteit en Industrie

Utrecht telt vele takken van creatieve industrie. UDB helpt ze bijeen brengen. Denk aan Dutch Game Garden, incubators als StartNU, locaties als Cartesiuskwartier, Vechtclub XL en Werkspoorkathedraal. Het gaat om hardware  (locaties) en om software (businessmodellen, verbinding met bedrijfsleven, koppelen aan valorisatie-inspanningen hoger onderwijs). UDB kijkt ook naar bijdragen van de culturele industrie aan langdurige effecten van de Tourstart.  

4. Bestuurlijk Jazz Café

UDB brengt periodiek publieke en private bestuurlijke partijen bij elkaar, opdat Utrecht zich beter en pro-actiever positioneert in het nationale debat en netwerk. In samenwerking met EBU, gericht op regionale stedelijke krachtenbundeling. 

5. Jong UDB

Van ROC tot Universiteit werft UDB jong talent om ad hoc mee te denken bij concrete kwesties. Win-win met creatieve ideeën voor de stad enerzijds en anderzijds netwerken in de stad waar je woont en studeert.

 



»

Jeroen HermkensJeroen Hermkens INTERVIEW

"Utrecht kan van kunstenaars profiteren"

"Had iemand ooit van Bilbao gehoord zonder het Guggenheim museum?" Jeroen Hermkens, beeldend kunstenaar en UDB-lid, pleit voor meer zichtbare kunst en cultuur in Utrecht. "We snakken naar schoonheid" zegt hij. En hij ziet dat grote culturele projecten een verrassende invloed hebben. "De bouw van het Antwerps Museum MAS heeft in korte tijd een verpauperde wijk een ander imago gegeven".

> Lees het hele interview