Nicoline Meijer

Nicoline Meijer

"Van samen optrekken profiteert de stad"

Nicoline Meijer volgt de Utrecht Development Board al jaren. Ze is verantwoordelijk voor marketing en communicatie van de Stichting Utrecht Science Park. Haar werkplek  is te vinden aan de Heidelberglaan tussen de universiteitsgebouwen.  Maar die kantoorstoel zegt helemaal niets: Nicoline Meijer tref je elke dag, elke avond, wel ergens in Utrecht. Ze is, zoals ze zelf zegt: "een verbinder".

 "Dat waardeer ik zo in de UDB: ook zij zijn echte verbinders".  "Het Utrecht Science Park en UDB willen allebei de stad verder brengen. En daarom zoeken zij en wij voortdurend naar de juiste mensen en organisaties die elkaar kunnen helpen. Van samen optrekken profiteert de stad."

Internationale School

Een voorbeeld waar het Utrecht Science Park van profiteert: de Internationale School. "Zo'n school is een belangrijke voorwaarde om internationale bedrijven en talent naar Utrecht te halen.  Expats komen hier zonder hun gezin niet werken. Na een snelle en enorme groei verhuisde de nog nieuwe school naar een groter gebouw in Transwijk. Nu helpt UDB via haar contacten de Internationale School terug verhuizen naar het oosten van de stad. Want aan die kant wonen de gezinnen met deze kinderen voornamelijk."

Versnelling achter de schermen

Meerdere malen, zegt Nicoline Meijer, zag ze dat de UDB zorgde voor versnelling. Haar recente voorbeeld: het project 'In De Maak', dat sociaal ondernemerschap wil stimuleren onder studenten van Universiteit, Hogeschool, HKU en ROC Midden Nederland.  "De samenwerking van studenten uit de verschillende opleidingen is een doel waar de UDB enorm aan trekt. Het gaat ook om de koppeling van sociaal ondernemen aan de kenniswereld. De UDB versnelt zo veel Utrechtse onderwerpen. Achter de schermen, maar je kunt het elke twee weken afleiden uit de column van Trude Maas op DUIC.nl."

Motto: samen optrekken

Of het nu gaat om het "Verhaal van Utrecht" dat organisaties en instellingen samen zoeken, of om oprichting van een "City Fund" waaruit grote attracties voor de stad kunnen worden gefinancierd: Nicoline Meijer weet dat de mensen van de UDB verbindingen helpen zoeken. "Samen optrekken, dat is hun motto en dat sluit perfect aan bij wat het Utrecht Science Park in de stad wil."

Lees ook:

https://www.duic.nl/nieuws/bakfiets-als-rijdende-eetvoorziening/

https://www.duic.nl/nieuws/gevraagd-een-kwieke-stadsguerrilla/

https://www.utrechtdb.nl/consistent-verhaal-van-utrecht.html

 

 

Alle interviews

30-10-2022 | "Meer succesformules maken voor goede stedelijke debatten" - Tessa Hagen
01-03-2016 | "Nu kan het nog" - Maarten van Bottenburg
17-02-2015 | "Onafhankelijk legt de UDB contacten" - Nicoline Meijer
24-11-2014 | "UDB stimuleert sociaal ondernemen" - Cas van Arendonk
14-10-2014 | "UDB opent deuren" - Wilma Heideman
12-09-2014 | "Stimuleren en verbinden'" - Robert Koch


» »