Voetgangersidee voor de gezonde stad

Hoera, Utrecht heeft al een tijdje een Actieplan Voetganger. Uniek in Nederland. Daar kunnen we trots op zijn. Er staan goede voornemens in voor de komende vijf jaar.

Een mooi plan. En complimenten voor de wethouder die zo volledig de schijnwerper wil richten op het lopen in de stad. Wat we nog missen, is het prijskaartje eraan. Hoeveel geld besteden we hieraan? En: iemand moet het voortouw nemen. Wie wordt het boegbeeld? Alleen wethouder Lot van Hooijdonk, die ook het fietsen en fietsbereikbaarheid hoog in haar vaandel zet? Healthy Urban Living was toch de slogan? Wie is onze guru kwa bewegen?

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUDB missie » Columns » Voetgangersidee voor de gezonde stad

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews

Utrecht