Trude Maas - de Brouwer

Trude Maas- de Brouwer (1946) was vele jaren topvrouw in het Nederlandse bedrijfsleven, zoals lid van de Raad van Bestuur van BSO/Origin in Utrecht. 
Daarna volgde een periode als onafhankelijk bestuurder en toezichthouder bij onder meer de Schiphol Group, Philips Electronics Nederland, ABN AMRO, de Arbo Unie, Van Gogh Museum. Ze bekleedde het voorzitterschap van de Van Leer Group Foundation. Haar specialismen zijn talent, onderwijs en innovatie. In de jaren 1998-1999 en 2002-2007 zat ze voor de PvdA in de Eerste Kamer. Zij was er o.a. voorzitter van de vaste Commissie voor Wetenschapsbeleid en Hoger Onderwijs en verantwoordelijk voor de portefeuille Economische Zaken. Maas is getrouwd. Zij studeerde in Utrecht waar zij nu ook weer woont.
Zij zet nu haar netwerk en het maatschappelijk kapitaal dat ze tijdens haar carrière opbouwde, in voor de kwaliteit van onze stad.

 » » Trude Maas - de Brouwer

Quinten PeelenQuinten Peelen INTERVIEW

"De culturele sector is hechter geworden"

Quinten Peelen, directeur K. F. Hein Fonds, ziet na de Corona-verlamming de levenslust van de culturele sector in en om Utrecht opleven. “Ik denk dat we een tijd ingaan van experimenteren, nieuwe vormen. En delen, via open source of fysiek” zegt hij in ons interview bij vertrek uit de Utrecht Development Board. “Corona maakt dingen mogelijk die heel moeilijk leken”.

> Lees het hele interview