Succes Summerschool Junior smaakt naar meer

In de UDB-column op DUIC van 10 september brak ik een lans voor een groot kennisfestival in Utrecht, naar Engels model. Daar bestaat het reizend British Science Festival, een frivole en interessante mix van kennis en cultuur.

Wat bleek? Onze universiteit mag dan wel oud zijn, kwiek is ze nog steeds.

Aangesproken door mijn column werd ik meteen op de koffie uitgenodigd door Monique Mourits, directeur van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit. Dat betekent dat zij verantwoordelijk is voor het Studium Generale, en ook voor het Universiteitsmuseum.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUtrecht Development Board » Succes Summerschool Junior smaakt naar meer

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews