Straks, terug van vakantie

De stad loopt aardig leeg deze dagen. Allemaal in de file op de Route du Soleil. De ene helft op weg naar de camping in Frankrijk, de andere richting Spanje voor de overtocht naar Marokko.

Vakantiebestemmingen zijn niet de enige verschillen natuurlijk. Binnen de stad leven enclaves. Waarvan een aantal ook zeer prijs stelt op zijn virtuele grenzen. In de Sterrenwijk gebeurt dat met bekladde muren, in Oost zetten stichtingen van bewoners de gemeente onder druk rondom festival-vergunningen. Geen vreemden op ons erf, lijkt de boodschap. De wens om alles bij het oude te laten, of zelfs terug te gaan naar de goede oude tijd is kennelijk universeel.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUtrecht Development Board » Straks, terug van vakantie

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews