Steven de Waal

Steven de Waal (1955) is ondernemer en onafhankelijk strateeg en publicist over de publieke sector. Hij is oprichter en voorzitter van de Public SPACE Foundation, Centre on Strategies for Public and Civil Entrepreneurs, een Denktank, met als missie de promotie van maatschappelijk ondernemen en actief burgerschap. Zijn voornaamste werkzaamheden betreffen het geven van lezingen, publiceren en leiden van debatten. De Waal is uitvinder van het concept 'maatschappelijk ondernemen' en actief in discussies over de moderne rol van civil society/maatschappelijk middenveld.
Hij vervult daarnaast diverse voorzitterschappen van Raden van Toezicht. Hij is voorzitter van de Stichting Maatschappelijke Visitatie Woningcorporaties, na de ontwikkeling van de methodiek en het stelsel. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Continuïteit FC Utrecht (houder van een golden share), voorzitter van Theater Utrecht en voorzitter van de landelijk werkende Cultuur-Ondernemen. Tevens is hij lid van de Raad van Toezicht bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en lid van het bestuur van de Vereniging voor Bestuurskunde. De Waal is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in het Museumkwartier van Utrecht.

 » » Steven de Waal

Jeroen HermkensRien Nagel, Kees Rutten en Monique Mourits INTERVIEW

"Constructief, maar wel kritisch"

De kracht van de Utrecht Development Board? Drie leden geven een eenstemmig antwoord: de eigen koers los van de politiek, zoekend naar gesprek met de stad en de buurt. Kortom: allereerst in contact met de basis en niet met reguliere machtsfactoren.

> Lees het hele interview