Steven de Waal

Steven de Waal (1955) is ondernemer en onafhankelijk strateeg en publicist over de publieke sector. Hij is oprichter en voorzitter van de Public SPACE Foundation, Centre on Strategies for Public and Civil Entrepreneurs, een Denktank, met als missie de promotie van maatschappelijk ondernemen en actief burgerschap. Zijn voornaamste werkzaamheden betreffen het geven van lezingen, publiceren en leiden van debatten. De Waal is uitvinder van het concept 'maatschappelijk ondernemen' en actief in discussies over de moderne rol van civil society/maatschappelijk middenveld.
Hij vervult daarnaast diverse voorzitterschappen van Raden van Toezicht. Hij is voorzitter van de Stichting Maatschappelijke Visitatie Woningcorporaties, na de ontwikkeling van de methodiek en het stelsel. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Continuïteit FC Utrecht (houder van een golden share), voorzitter van Theater Utrecht en voorzitter van de landelijk werkende Cultuur-Ondernemen. Tevens is hij lid van de Raad van Toezicht bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en lid van het bestuur van de Vereniging voor Bestuurskunde. De Waal is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in het Museumkwartier van Utrecht.

 Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Steven de Waal

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews