Steven de Waal

Steven de Waal (1955) is ondernemer en onafhankelijk strateeg en publicist over de publieke sector. Hij is oprichter en voorzitter van de Public SPACE Foundation, Centre on Strategies for Public and Civil Entrepreneurs, een Denktank, met als missie de promotie van maatschappelijk ondernemen en actief burgerschap. Zijn voornaamste werkzaamheden betreffen het geven van lezingen, publiceren en leiden van debatten. De Waal is uitvinder van het concept 'maatschappelijk ondernemen' en actief in discussies over de moderne rol van civil society/maatschappelijk middenveld.
Hij vervult daarnaast diverse voorzitterschappen van Raden van Toezicht. Hij is voorzitter van de Stichting Maatschappelijke Visitatie Woningcorporaties, na de ontwikkeling van de methodiek en het stelsel. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Continuïteit FC Utrecht (houder van een golden share), voorzitter van Theater Utrecht en voorzitter van de landelijk werkende Cultuur-Ondernemen. Tevens is hij lid van de Raad van Toezicht bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en lid van het bestuur van de Vereniging voor Bestuurskunde. De Waal is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in het Museumkwartier van Utrecht.

 » » Steven de Waal

Quinten PeelenQuinten Peelen INTERVIEW

"Meer Utrechts ontwerp in de stad"

“2017 is voor mij het Jaar van De Stijl. Dat biedt een geweldige kans om verhalen te vertellen, Utrecht op de kaart te zetten. Trots te zijn”.

Quinten Peelen, directeur van het K.F. Hein Fonds, voegde zich afgelopen jaar bij de UtrechtDB. Hij ziet eenzelfde motto in beide organisaties: met hart voor de stad, onafhankelijk de kansen verzilveren die in Utrecht liggen.

> Lees het hele interview