Stalling, winkel, Maaltuin, museum

Het fenomeen pop-up heeft zich in onze wereld genesteld. Het staat voor een ad-hoc-activiteit waarvan je zeker weet dat hij over niet al te lange tijd verdwijnt.

De UDB organiseert regelmatig een ‘pop-updenktank' rondom een vraagstuk in de stad. Vogels van diverse pluimage steken dan een avond de koppen bij elkaar. Leren elkaar snel kennen. Ze gaan daarna allemaal weer verder met hun eigen onderwerpen, maar het contact leidt tot oplossingen. Zij werken dus belangeloos samen, voor de stad. De formule werkt, zo blijkt. Er komt onverwachte creativiteit boven. Lezers van deze column kunnen deze UDB-initiatieven soms volgen.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUtrecht Development Board » Stalling, winkel, Maaltuin, museum

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews