Richard Kraan

Richard Kraan (1965) is kernteamlid van de Economic Board Utrecht en verantwoordelijk voor de internationaliseringsagenda. Hij is als geboren en getogen Utrechter sinds 2003 partner bij PwC (Utrecht) en in de periode 2005 tot en met 2010 vestigingsleider geweest van dit kantoor. Richard is vanuit die tijd sterk verbonden met de ontwikkeling van de stad en regio en heeft in het Utrechtse netwerk diverse bestuursfuncties bekleed. Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht. Voorts was hij tot voor kort voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Toerisme Utrecht en zeer nauw betrokken bij de organisatie van de Grand Départ Tour de France in 2015 in Utrecht.» » Richard Kraan

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews