Petra Pluimers

Petra Pluimers (1984) was sinds 2002 directeur van PM-dance en het FDC-centre en stond met haar low-profile aanpak bekend als aanbieder van 'voor-en-door-de-buurt-bewegen'. Als directeur in de sportbranche zegt ze: "Ondernemen in de sport zal blijven toenemen. En daarbij moeten we krachten bundelen."

Petra Pluimers zet zich in voor 'anders-georganiseerde-sport'. Zij helpt en begeleidt (beginnende) sportaanbieders. Via de Urbandanceground (een vrij toegankelijke, interactieve plek in de openbare ruimte waar je op eigen muziek danst) wil ze nog meer jongeren bereiken.

Sinds augustus 2021 is Petra Pluimers werkzaam als consultant (www.urbanlifeconsultancy.nl) voor verschillende opdrachtgevers uit de stad Utrecht. Haar doelstelling: een gezond stedelijk leven voor iedereen! Met een onderzoek naar bewegen in de openbare ruimte behaalde Petra Pluimers in 2021 haar master Sport- en Beweeginnovatie.

Haar motivatie voor de Utrecht Development Board: "Utrecht is de mooie stad waar ik sinds mijn studietijd verknocht aan ben geraakt. Jong en bruisend en dat past precies bij hoe ik in het leven sta. Ik zie hier ongelooflijk veel kansen en mogelijkheden. Fantastisch, om samen met de inspirerende leden van de Utrecht Development Board deze kansen om te zetten in werkelijkheid!"» » Petra Pluimers

Jeroen HermkensJeroen Hermkens INTERVIEW

"Utrecht kan van kunstenaars profiteren"

"Had iemand ooit van Bilbao gehoord zonder het Guggenheim museum?" Jeroen Hermkens, beeldend kunstenaar en UDB-lid, pleit voor meer zichtbare kunst en cultuur in Utrecht. "We snakken naar schoonheid" zegt hij. En hij ziet dat grote culturele projecten een verrassende invloed hebben. "De bouw van het Antwerps Museum MAS heeft in korte tijd een verpauperde wijk een ander imago gegeven".

> Lees het hele interview