Petra Pluimers

Petra Pluimers (1984) was sinds 2002 directeur van PM-dance en het FDC-centre en stond met haar low-profile aanpak bekend als aanbieder van 'voor-en-door-de-buurt-bewegen'. Als directeur in de sportbranche zegt ze: "Ondernemen in de sport zal blijven toenemen. En daarbij moeten we krachten bundelen."

Petra Pluimers zet zich in voor 'anders-georganiseerde-sport'. Zij helpt en begeleidt (beginnende) sportaanbieders. Via de Urbandanceground (een vrij toegankelijke, interactieve plek in de openbare ruimte waar je op eigen muziek danst) wil ze nog meer jongeren bereiken.

Sinds augustus 2021 is Petra Pluimers werkzaam als consultant (www.urbanlifeconsultancy.nl) voor verschillende opdrachtgevers uit de stad Utrecht. Haar doelstelling: een gezond stedelijk leven voor iedereen! Met een onderzoek naar bewegen in de openbare ruimte behaalde Petra Pluimers in 2021 haar master Sport- en Beweeginnovatie.

Haar motivatie voor de Utrecht Development Board: "Utrecht is de mooie stad waar ik sinds mijn studietijd verknocht aan ben geraakt. Jong en bruisend en dat past precies bij hoe ik in het leven sta. Ik zie hier ongelooflijk veel kansen en mogelijkheden. Fantastisch, om samen met de inspirerende leden van de Utrecht Development Board deze kansen om te zetten in werkelijkheid!"Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Petra Pluimers

Quinten PeelenQuinten Peelen INTERVIEW

"Meer Utrechts ontwerp in de stad"

“2017 is voor mij het Jaar van De Stijl. Dat biedt een geweldige kans om verhalen te vertellen, Utrecht op de kaart te zetten. Trots te zijn”.

Quinten Peelen, directeur van het K.F. Hein Fonds, voegde zich afgelopen jaar bij de UtrechtDB. Hij ziet eenzelfde motto in beide organisaties: met hart voor de stad, onafhankelijk de kansen verzilveren die in Utrecht liggen.

> Lees het hele interview