Petra Pluimers

Petra Pluimers (1984) was sinds 2002 directeur van PM-dance en stond met haar low-profile aanpak bekend als aanbieder van 'voor-en-door-de-buurt-bewegen'. Als mede-eigenaresse (sinds 2014) en oprichtster van het Fight Dance Cardio-centre (www.fdc-centre.nl) zegt ze: "Ondernemen in de sport zal blijven toenemen. En daarbij moeten we krachten bundelen."

Petra Pluimers zet zich in voor 'anders-georganiseerde-sport'. Zij helpt en begeleidt (beginnende) sportaanbieders. Via Urbandanceground (een vrij toegankelijke, interactieve plek in de openbare ruimte waar je op eigen muziek danst) wil ze nog meer jongeren bereiken. Sinds augustus 2021 is Petra Pluimers werkzaam als consultant (www.urbanlifeconsultancy) voor verschillende opdrachtgevers uit de stad Utrecht. Haar doelstelling: een gezond stedelijk leven voor iedereen!

Met een onderzoek naar bewegen in de openbare ruimte behaalde Petra Pluimers in 2021 haar master Sport- en Beweeginnovatie.

Haar motivatie voor de Utrecht Development Board: "Utrecht is de mooie stad waar ik sinds mijn studietijd verknocht aan ben geraakt. Jong en bruisend en dat past precies bij hoe ik in het leven sta. Ik zie hier ongelooflijk veel kansen en mogelijkheden. Fantastisch, om samen met de inspirerende leden van de Utrecht Development Board deze kansen om te zetten in werkelijkheid!"Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Petra Pluimers

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews