Ondernemende studenten maken UU excellent

Het is zowel voor de universiteit, de stad als de studenten zelf goed dat studenten sociaal actief zijn in de stad. Opleidingen zouden dat meer moeten ondersteunen. Dat zegt Trude Maas, voorzitter van de Utrecht Development Board. 

De nieuwsgierigheid van de Utrecht Development Board (UDB) naar sociaal en maatschappelijk actieve studenten heeft heel wat losgemaakt. We weten het nu: Utrechtse studenten popelen om een bijdrage te leveren aan hun - soms tijdelijke - stad. Wie de smaak te pakken heeft van die muurtekening in Zuilen, de estafette in Lombok, dat speeltoestel in Hoograven, die bandenplak-les en het helpen opzetten van een mediterrane catering, wil méér. 

Lees de hele column op DUB.

 

Trude Maas-De Brouwer
Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUtrecht Development Board » Ondernemende studenten maken UU excellent

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews