Nicoline Meijer

Nicoline Meijer (1968) is directeur Marketing & Communicatie bij ROC Midden Nederland. "Een van mijn opdrachten is ons roc meer te verbinden met de regio. Samen met onze stakeholders zetten we ons in om studenten zo op te leiden, dat zij straks duurzaam inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt en volwaardig kunnen meedraaien in de samenleving. Wij willen de relevantie van het mbo zichtbaar maken en samen bouwen aan een gezonde toekomst waarin iedereen meedoet." Naast haar werkzaamheden bij ROC Midden Nederland is Nicoline bestuurslid bij de Stadsschouwburg Foundation en bij museum- publiekssterrenwacht Sonnenborgh.

Eerder was Nicoline manager marketing & communicatie bij Stichting Utrecht Science Park, verantwoordelijk voor de branding van het gebied, ook in samenwerking met vele partners in stad en regio Utrecht. Daarvoor werkte zij bij de Universiteit Utrecht, en is ze bestuurslid geweest bij Stichting Utrecht Natuurlijk en lid van de Raad van Toezicht van Rasa Muziek en Dans. Nicoline studeerde Italiaanse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en woont sinds haar studietijd in Utrecht.Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Nicoline Meijer

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews