Nicoline Meijer

Nicoline Meijer (1968) is directeur Marketing & Communicatie bij ROC Midden Nederland. "Een van mijn opdrachten is ons roc meer te verbinden met de regio. Samen met onze stakeholders zetten we ons in om studenten zo op te leiden, dat zij straks duurzaam inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt en volwaardig kunnen meedraaien in de samenleving. Wij willen de relevantie van het mbo zichtbaar maken en samen bouwen aan een gezonde toekomst waarin iedereen meedoet." Naast haar werkzaamheden bij ROC Midden Nederland is Nicoline bestuurslid bij de Stadsschouwburg Foundation en bij museum- publiekssterrenwacht Sonnenborgh.

Eerder was Nicoline manager marketing & communicatie bij Stichting Utrecht Science Park, verantwoordelijk voor de branding van het gebied, ook in samenwerking met vele partners in stad en regio Utrecht. Daarvoor werkte zij bij de Universiteit Utrecht, en is ze bestuurslid geweest bij Stichting Utrecht Natuurlijk en lid van de Raad van Toezicht van Rasa Muziek en Dans. Nicoline studeerde Italiaanse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en woont sinds haar studietijd in Utrecht.» » Nicoline Meijer

Jeroen HermkensJeroen Hermkens INTERVIEW

"Utrecht kan van kunstenaars profiteren"

"Had iemand ooit van Bilbao gehoord zonder het Guggenheim museum?" Jeroen Hermkens, beeldend kunstenaar en UDB-lid, pleit voor meer zichtbare kunst en cultuur in Utrecht. "We snakken naar schoonheid" zegt hij. En hij ziet dat grote culturele projecten een verrassende invloed hebben. "De bouw van het Antwerps Museum MAS heeft in korte tijd een verpauperde wijk een ander imago gegeven".

> Lees het hele interview