Studeren en een biertje drinken is leuk, maar met je omgeving bezig zijn, is pas echt top

"Studenten, zet ‘m op!" schrijft DUB, het Digitaal Universiteitsblad in de kop boven mijn verslagje na de feestelijke opening van The Office, een gebouw aan de Heidelberglaan 2 in Utrecht Science Park (vroeger De Uithof). Het bijzondere van The Office: het biedt ruimte aan studenten die zich inzetten voor de stad Utrecht. Een bedrijfs-verzamelgebouw voor maatschappelijk actieve studentenorganisaties, daar was al lang grote behoefte aan. De Universiteit Utrecht stelt de ruimte beschikbaar. Vijf jonge ondernemingen stapten er direct in. Wanneer de Hogeschool en de HKU meedoen zullen ook uit die hoeken de aanvragen komen.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer
Voorzitter Utrecht Development Board


> Aanmelden nieuwsbriefUtrecht Development Board » Studeren en een biertje drinken is leuk, maar...

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews