Joost van Hoorn

Joost van Hoorn is lid van het managementteam van Platform31, onafhankelijk kennisinstituut voor stedelijke en regionale vraagstukken. Hij werkt voor steden en regio’s in heel het land aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daarbij onderzoekt en verkent hij trends en ontwikkelingen en hoe we daarmee kunnen omgaan.

Die kennis en ervaring zet Joost van Hoorn graag in voor evenwichtige ontwikkeling van Utrecht. Zodat de groei van onze stad niet ten koste gaat van leefbaarheid, gezondheid, karakter en ziel van Utrecht en haar inwoners.

Hij is zoals zovele Utrechters tijdens zijn studietijd (bestuurskunde, economische geografie) voor de liefde in de stad komen wonen. Eerst vijf jaar in Overvecht en nu alweer ruim 12 jaar in Rivierenwijk. Daarover zegt hij: “De afgelopen jaren heb ik me ingezet voor een typisch Utrechts fenomeen: de ouderparticipatiecrèche (OPC). Na jarenlang lid en voorzitter te zijn geweest van OPC De Oase, ondersteun ik nu nieuwe OPC-initiatieven, onder andere in Leidsche Rijn. In mijn vrije tijd voetbal ik in de kelderklasse bij – waar kan het ook anders? – SV Rivierwijkers. Of ik maak samen met vrienden en familie in een kano of bootje een rondje over de grachten”.

Zijn motivatie als lid van UtrechtDB: “Met de Utrecht Development Board wil ik eraan bijdragen dat het sociaal weefsel van de stad wordt versterkt. Juist in deze tijden van verandering en transitie naar een samenleving waarin duurzaamheid en digitalisering steeds belangrijker worden, vind ik het van belang dat iedereen mee kan blijven doen”.Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Joost van Hoorn

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews