Jeroen Hermkens

Jeroen Hermkens (1960) reist als beeldend kunstenaar over de wereld. Tijdens zijn reizen maakt hij schetsen van bijzondere plekken in wereldsteden. In zijn werk is de interpretatie van de werkelijkheid belangrijker dan de realiteit. In zijn atelier in Utrecht werkt hij de schetsen uit tot litho’s en schilderijen. Deze zijn regelmatig in binnen- en buitenland te zien. Voor zijn litho’s ontving hij in 1996 de Nederlandse Grafiekprijs. In 2006 werd Hermkens gekozen tot Kunstenaar van het jaar.

Over Utrecht
“Utrecht is een bron van inspiratie voor mij.”

“Utrecht is de stad waar ik sinds 1979 woon. In dertig jaar binnenstad ben ik aan Utrecht gehecht geraakt. Het is een spannende gedachte om met een groep verschillende mensen naar die stad te kijken, ideeën uit te wisselen en plannen te ontwikkelen die Utrecht voor veel mensen een inspirerende stad zullen maken.”

 » » Jeroen Hermkens

Quinten PeelenQuinten Peelen INTERVIEW

"De culturele sector is hechter geworden"

Quinten Peelen, directeur K. F. Hein Fonds, ziet na de Corona-verlamming de levenslust van de culturele sector in en om Utrecht opleven. “Ik denk dat we een tijd ingaan van experimenteren, nieuwe vormen. En delen, via open source of fysiek” zegt hij in ons interview bij vertrek uit de Utrecht Development Board. “Corona maakt dingen mogelijk die heel moeilijk leken”.

> Lees het hele interview