Jeroen Hermkens

Jeroen Hermkens (1960) reist als beeldend kunstenaar over de wereld. Tijdens zijn reizen maakt hij schetsen van bijzondere plekken in wereldsteden. In zijn werk is de interpretatie van de werkelijkheid belangrijker dan de realiteit. In zijn atelier in Utrecht werkt hij de schetsen uit tot litho’s en schilderijen. Deze zijn regelmatig in binnen- en buitenland te zien. Voor zijn litho’s ontving hij in 1996 de Nederlandse Grafiekprijs. In 2006 werd Hermkens gekozen tot Kunstenaar van het jaar.

Over Utrecht
“Utrecht is een bron van inspiratie voor mij.”

“Utrecht is de stad waar ik sinds 1979 woon. In dertig jaar binnenstad ben ik aan Utrecht gehecht geraakt. Het is een spannende gedachte om met een groep verschillende mensen naar die stad te kijken, ideeën uit te wisselen en plannen te ontwikkelen die Utrecht voor veel mensen een inspirerende stad zullen maken.”

 Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Jeroen Hermkens

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews