Bij het overlijden van Jeanine Vlastuin

Dat het Amadeus Lyceum in Leidsche Rijn Vleuterweide groeide als een school waarin kunst en cultuur een grote rol spelen, was zichtbaar op de herdenkingsbijeenkomst van Jeanine Vlastuin, zaterdag 21 maart. Zij overleed op 55-jarige leeftijd, na een ongeneeslijke ziekte. Heel veel leerlingen en docenten van het Amadeus lieten zien wat bijzonder is aan hun school. Video-filmpjes, voordrachten. Muziek, dans en beweging. Alles gericht om een ode te brengen aan hun te jong overleden oud-rector. Zij was bovendien een van ons, een sprankelend lid van de Utrecht Development Board.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUDB missie » Columns » Bij het overlijden van Jeanine Vlastuin

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews

Utrecht