Het Utrechtse winkelen wordt nog heel leuk

Winkelen in Utrecht. Ooit waren we het winkelhart van Nederland. We hadden indertijd de eerste grote shopping mall van ons land. In natte herfst, koude winter en kil voorjaar zonder jas winkel-in, winkel-uit, taartje eten bij Hoog Brabant, koffie drinken bovenin de V&D. Iedereen kwam het beleven, Utrecht koesterde de meest succesvolle winkelformule van heel Nederland en nabije omgeving. Mooi in combinatie met de honderden kleine winkels, de terrassen, restaurants en cafés aan smalle straten en grachten die de sfeer van de oude stad bepalen.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUtrecht Development Board » Columns » Het Utrechtse winkelen wordt nog heel leuk

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews