Handreiking naar het jonge bedrijf

We lezen en horen dezer dagen veel over Sociaal Ondernemen. Met vaak dezelfde succesvolle voorbeelden: slaafvrije chocolade bijvoorbeeld, wat Tony Chocolonely ons leerde. Daarover is nu een film gemaakt, en er schijnt ook al een choco-pretpark in ontwikkeling te zijn. Slaafvrij natuurlijk.

Ook in Utrecht zijn er veel initiatieven. De UDB heeft zich daar altijd sterk voor gemaakt. Meestal gaat het hier om het oplossen van maatschappelijke problemen via specifieke bedrijfsvoering. Waarbij niet het maximaliseren van de winst voorop staat. Dan hebben we het vaak over The Colour Kitchen in Zuilen, op de Oudegracht en als cateraar in bedrijven.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbrief» » Handreiking naar het jonge bedrijf

Quinten PeelenQuinten Peelen INTERVIEW

"De culturele sector is hechter geworden"

Quinten Peelen, directeur K. F. Hein Fonds, ziet na de Corona-verlamming de levenslust van de culturele sector in en om Utrecht opleven. “Ik denk dat we een tijd ingaan van experimenteren, nieuwe vormen. En delen, via open source of fysiek” zegt hij in ons interview bij vertrek uit de Utrecht Development Board. “Corona maakt dingen mogelijk die heel moeilijk leken”.

> Lees het hele interview