Handreiking naar het jonge bedrijf

We lezen en horen dezer dagen veel over Sociaal Ondernemen. Met vaak dezelfde succesvolle voorbeelden: slaafvrije chocolade bijvoorbeeld, wat Tony Chocolonely ons leerde. Daarover is nu een film gemaakt, en er schijnt ook al een choco-pretpark in ontwikkeling te zijn. Slaafvrij natuurlijk.

Ook in Utrecht zijn er veel initiatieven. De UDB heeft zich daar altijd sterk voor gemaakt. Meestal gaat het hier om het oplossen van maatschappelijke problemen via specifieke bedrijfsvoering. Waarbij niet het maximaliseren van de winst voorop staat. Dan hebben we het vaak over The Colour Kitchen in Zuilen, op de Oudegracht en als cateraar in bedrijven.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUtrecht Development Board » Handreiking naar het jonge bedrijf

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews