Ergens eten voor één euro

Sociaal ondernemen staat hoog op de agenda van studenten anno 2014. De landelijke Social Enterprise Day, met een congres in Utrecht op 19 juni waar 350 jongeren kwamen, bevestigt zonneklaar het onderzoek dat het Utrecht Development Board (UDB) vorig jaar liet uitvoeren. Het gaat om ondernemen waarbij de maatschappelijke toegevoegde waarde het hoofddoel is, en een gezonde financiële huishouding het middel. Focus op iets nuttigs doen, en niet op snel en veel geld verdienen.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUtrecht Development Board » Columns » Ergens eten voor één euro

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews