Elke stad een Move-organisatie

Elke stad heeft betere en minder goede wijken. Ook Utrecht. Goede wijken worden beter en de slechte zakken verder af. Zijn dat natuurwetten? Of kun je er iets aan doen?
In ieder geval laat de laatste wijkrapportage van de gemeente de verschillen opnieuw zien. Schooluitval en gebruik van de bijstand concentreert zich heus niet langs de Maliebaan. Bovendien weten ze daar hoe je fluks een heidepaars fietspad moet tegenhouden. Die daadkracht wordt echter nog even niet ingezet ten bate van Overvecht en Kanaleneiland.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUDB missie » Columns » Elke stad een Move-organisatie

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews

Utrecht