Bouchra Dibi

Bouchra Dibi (1972) is directeur van Stichting Krachtwijken. Ruim dertig jaar werkt ze in het sociaal domein op verschillende niveaus. Met bewoners van wijken als Overvecht en Kanaleneiland wil ze de brug slaan tussen de leefwereld van de bewoners en de systeemwereld van instanties. Hierbij staan de veerkracht en de talenten van bewoners voorop met haar motto ‘De kracht van de wijk zit in de mensen’ als uitgangspunt.

Jong begon Bouchra in de wijk Overvecht waar ze twintig jaar lang opbouwwerker was. Daarna volgde een periode met uitgebreide politieke activiteit, onder andere twaalf jaar in de Utrechtse gemeenteraad. In dezelfde jaren functioneerde ze bij de PvdA-fractie in de Tweede Kamer als Ombudsvrouw. Ook hier kwam haar liefde voor krachtwijken sterk naar voren. Ze zet haar expertise in voor gemeenten, andere overheden en instanties.

Utrecht kent Bouchra Dibi als voorzitter van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Ze maakte deel uit van de Raad van Toezicht van RTV Utrecht. Ook was zij voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting De Voedseltuin Overvecht.

Bouchra houdt van natuur, bakt en kookt heerlijke gerechten op een gezonde manier en doet veel aan yoga. Sinds najaar 2023 maakt ze deel uit van de Utrecht Development Board.

Haar motivatie: ‘Er is nog een hoop werk te doen als het gaat om de verbindingen tot stand te brengen tussen bewoners in onze Utrechtse krachtwijken en organisaties. Daar schuilt enorm veel talent en veerkracht. Maar dat wordt niet altijd gezien. Ik zet mij daarom graag in om vanuit de Utrecht Development Board deze verbindingen tot stand te brengen!’» » Bouchra Dibi

Jeroen HermkensRien Nagel, Kees Rutten en Monique Mourits INTERVIEW

"Constructief, maar wel kritisch"

De kracht van de Utrecht Development Board? Drie leden geven een eenstemmig antwoord: de eigen koers los van de politiek, zoekend naar gesprek met de stad en de buurt. Kortom: allereerst in contact met de basis en niet met reguliere machtsfactoren.

> Lees het hele interview