Biltstraat van grijs naar groen

Opeens kwam de Biltstraat langs. Altijd druk. Je ziet voor je ogen rijen streekbussen en auto's. Veel fietsers natuurlijk. Maar ook merkwaardig stille stoepen aan de kant van de Berenkuil. En alles wordt smal richting binnenstad.

De Biltstraat, heel belangrijk en echt Utrechts, staat centraal in een verhaal over Machteld Kooij. Niet bekend? Zij is de enthousiaste voorzitter van de Biltstraat Ondernemersvereniging, de BOV. Ze woont en werkt er al 25 jaar, met een eigen bedrijf in presentatie- en mediatrainingen, waarbij ze de bijnaam verwierf "het geheime wapen van Hilversum".

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUDB missie » Columns » Biltstraat van grijs naar groen

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews

Utrecht