Anko van Hoepen

Anko van Hoepen is sinds 1 januari 2022 voorzitter van het College van Bestuur van SPO Utrecht de groep van 38 openbare scholen in de stad Utrecht. Met meer dan duizend medewerkers en ongeveer tienduizend leerlingen is SPO Utrecht een van de grootste schoolorganisaties van Nederland en van Utrecht (Primair Onderwijs). SPO Utrecht omvat naast reguliere basisscholen ook meerdere scholen voor speciaal (basis) onderwijs, een school voor voorgezet speciaal onderwijs en de Internationale School Utrecht (samen met NUOVO scholengroep).
Anko van Hoepen is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van SportUtrecht en lid van de Raad van Toezicht van Jantje Beton.
Voordat hij bij SPO Utrecht kwam, was hij onder meer vicevoorzitter van de PO-Raad (sectororganisatie voor het Primair Onderwijs) en bestuurder van een scholengroep in de provincie Zeeland.
Iedereen in onze samenleving gelijke kansen bieden, vanuit een gedeelde maatschappelijke opgave, is voor hem een belangrijke drijfveer. Steeds de vraag stellen: wat kan het onderwijs bijdragen aan deze opgave in onze mooie stad. Dat vraagt niet-vrijblijvende samenwerking met alle scholen in de stad en alle partners om de school heen.

Zijn motivatie voor de Utrecht Development Board: Die niet-vrijblijvende samenwerking tref ik ook in Utrecht Development Board: allemaal betrokken partners die het beste willen voor de inwoners van de prachtige stad Utrecht’.

Foto: Katja MaliUtrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Anko van Hoepen

Jeroen HermkensJeroen Hermkens INTERVIEW

"Utrecht kan van kunstenaars profiteren"

"Had iemand ooit van Bilbao gehoord zonder het Guggenheim museum?" Jeroen Hermkens, beeldend kunstenaar en UDB-lid, pleit voor meer zichtbare kunst en cultuur in Utrecht. "We snakken naar schoonheid" zegt hij. En hij ziet dat grote culturele projecten een verrassende invloed hebben. "De bouw van het Antwerps Museum MAS heeft in korte tijd een verpauperde wijk een ander imago gegeven".

> Lees het hele interview