Ad Sanders

Ad Sanders (1957) is al jaren betrokken bij de veiligheid in de stad Utrecht. Na de Politieacademie werkte hij 43 jaar bij de politie, waaronder een groot aantal jaren voor de inwoners van de stad Utrecht. Daarnaast is hij werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam en op de Politieacademie in Apeldoorn.
In de loop van de jaren heeft hij zich ontwikkeld tot ervaren crisismanager, verantwoordelijk voor de aanpak van risicovolle voetbalwedstrijden, maatschappelijke onrust en demonstraties, maar ook voor de start van de Tour de France in Utrecht.
Daarnaast is hij commandant bij grote vermissingsonderzoeken en bij de aanslag op de tram in Utrecht op 18 maart 2019. 
Vanaf 2015 tot 2020 is hij plaatsvervangend chef van het politiedistrict stad Utrecht. 
Sanders werkte jarenlang voor de Veiligheidsregio Utrecht als leidinggevende van de teams waarin onder meer brandweer, geneeskundige zorg, politie, gemeente en defensie bij grote incidenten samenwerken. 
Sanders is getrouwd en woont in UtrechtUtrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Ad Sanders

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews