Ad Sanders

Ad Sanders (1957) is al jaren betrokken bij de veiligheid in de stad Utrecht. Na de Politieacademie werkte hij 43 jaar bij de politie, waaronder een groot aantal jaren voor de inwoners van de stad Utrecht. Daarnaast is hij werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam en op de Politieacademie in Apeldoorn.
In de loop van de jaren heeft hij zich ontwikkeld tot ervaren crisismanager, verantwoordelijk voor de aanpak van risicovolle voetbalwedstrijden, maatschappelijke onrust en demonstraties, maar ook voor de start van de Tour de France in Utrecht.
Daarnaast is hij commandant bij grote vermissingsonderzoeken en bij de aanslag op de tram in Utrecht op 18 maart 2019. 
Vanaf 2015 tot 2020 is hij plaatsvervangend chef van het politiedistrict stad Utrecht. 
Sanders werkte jarenlang voor de Veiligheidsregio Utrecht als leidinggevende van de teams waarin onder meer brandweer, geneeskundige zorg, politie, gemeente en defensie bij grote incidenten samenwerken. 
Sanders is getrouwd en woont in Utrecht» » Ad Sanders

Jeroen HermkensRien Nagel, Kees Rutten en Monique Mourits INTERVIEW

"Constructief, maar wel kritisch"

De kracht van de Utrecht Development Board? Drie leden geven een eenstemmig antwoord: de eigen koers los van de politiek, zoekend naar gesprek met de stad en de buurt. Kortom: allereerst in contact met de basis en niet met reguliere machtsfactoren.

> Lees het hele interview