TivoliVredenburg verbindt

Wat zeg je als iemand vraagt waar wij in Utrecht uniek in zijn? Dat zal afhangen van de persoon natuurlijk. De plek is top, dat is iets waar vriend en vijand het over eens zijn. Centraler in het land kan het niet: je kunt niet om Utrecht heen als je je verplaatst in dit kikkerlandje. Volgens de auteurs van de Atlas voor Gemeenten verklaart dat meteen een flink stuk van de relatief lage werkloosheid. Je kunt hier vandaan op veel plekken werk vinden, het hoeft niet per se in de stad zelf te zijn. Mits we goede verbindingen hebben natuurlijk, niet teveel files en goed openbaar vervoer.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUDB missie » Columns » TivoliVredenburg verbindt

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews

Utrecht