Niek Amelink

Niek Amelink (1987) werkt voor FC Utrecht als Business Development Manager. Hij is verantwoordelijk voor gebiedsontwikkeling en realisatie van de Sportcampus. Eerder was hij het gezicht van FC Utrecht Maatschappelijk. Dat initiatief wil een bijdrage leveren aan een vitaler Utrecht. "Maatschappelijk" legt verbindingen in wijk, stad en regio. Hierbij richt de organisatie zich in de basis op drie doelgroepen: jeugd, ouderen en supporters. Niek Amelink kwam begin 2020 terug bij FC Utrecht na een onderbreking bij adviesbureau Dietz. Ook werkte hij voor de Johan Cruyff Foundation.

Naast zijn baan is hij actief als voetbaltrainer bij amateurclubs en zet hij zich vrijwillig in voor Stichting Moving Culemborg. Deze stichting brengt via sport en educatie bewoners letterlijk en figuurlijk in beweging. In zijn verschillende rollen legt Niek graag verbindingen en sport is hierin een mooi inspirerend middel.» » Niek Amelink

Jeroen HermkensRien Nagel, Kees Rutten en Monique Mourits INTERVIEW

"Constructief, maar wel kritisch"

De kracht van de Utrecht Development Board? Drie leden geven een eenstemmig antwoord: de eigen koers los van de politiek, zoekend naar gesprek met de stad en de buurt. Kortom: allereerst in contact met de basis en niet met reguliere machtsfactoren.

> Lees het hele interview