Niek Amelink

Niek Amelink (1987) werkt voor FC Utrecht als Business Development Manager. Hij is verantwoordelijk voor gebiedsontwikkeling en realisatie van de Sportcampus. Eerder was hij het gezicht van FC Utrecht Maatschappelijk. Dat initiatief wil een bijdrage leveren aan een vitaler Utrecht. "Maatschappelijk" legt verbindingen in wijk, stad en regio. Hierbij richt de organisatie zich in de basis op drie doelgroepen: jeugd, ouderen en supporters. Niek Amelink kwam begin 2020 terug bij FC Utrecht na een onderbreking bij adviesbureau Dietz. Ook werkte hij voor de Johan Cruyff Foundation.

Naast zijn baan is hij actief als voetbaltrainer bij amateurclubs en zet hij zich vrijwillig in voor Stichting Moving Culemborg. Deze stichting brengt via sport en educatie bewoners letterlijk en figuurlijk in beweging. In zijn verschillende rollen legt Niek graag verbindingen en sport is hierin een mooi inspirerend middel.Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Niek Amelink

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews