Niek Amelink

Niek Amelink (1987) werkt voor FC Utrecht als Business Development Manager. Hij is verantwoordelijk voor gebiedsontwikkeling en realisatie van de Sportcampus. Eerder was hij het gezicht van FC Utrecht Maatschappelijk. Dat initiatief wil een bijdrage leveren aan een vitaler Utrecht. "Maatschappelijk" legt verbindingen in wijk, stad en regio. Hierbij richt de organisatie zich in de basis op drie doelgroepen: jeugd, ouderen en supporters. Niek Amelink kwam begin 2020 terug bij FC Utrecht na een onderbreking bij adviesbureau Dietz. Ook werkte hij voor de Johan Cruyff Foundation.

Naast zijn baan is hij actief als voetbaltrainer bij amateurclubs en zet hij zich vrijwillig in voor Stichting Moving Culemborg. Deze stichting brengt via sport en educatie bewoners letterlijk en figuurlijk in beweging. In zijn verschillende rollen legt Niek graag verbindingen en sport is hierin een mooi inspirerend middel.Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Niek Amelink

Quinten PeelenQuinten Peelen INTERVIEW

"Meer Utrechts ontwerp in de stad"

“2017 is voor mij het Jaar van De Stijl. Dat biedt een geweldige kans om verhalen te vertellen, Utrecht op de kaart te zetten. Trots te zijn”.

Quinten Peelen, directeur van het K.F. Hein Fonds, voegde zich afgelopen jaar bij de UtrechtDB. Hij ziet eenzelfde motto in beide organisaties: met hart voor de stad, onafhankelijk de kansen verzilveren die in Utrecht liggen.

> Lees het hele interview