Jop Bertels

Jop Bertels maakt sinds 2022 deel uit van de districtsleiding van de politie Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor de aansturing van ruim 700 agenten en rechercheurs die zich dagelijks inzetten om onze stad veilig te houden. Eerder was Jop lange tijd adviseur van de landelijke politie korpschef en was hij werkzaam bij diverse Brabantse politieteams. Jop is daarnaast een betrokken inwoner van Utrecht.   

Zijn motivatie voor de Utrecht Development Board: “Feit is dat de wereld om ons heen in rap tempo verandert. De complexiteit en schaal van de crises waarmee we worden geconfronteerd maken dat er geen grote allesomvattende oplossingen voorhanden zijn. We zoeken steeds meer naar kleinschalige werkzame concepten waarin de menselijke maat de schaal bepaalt. Vele kleine oplossingen die samen onze stad weerbaar en leefbaar moeten houden. Ik geloof in de kracht van het sociaal weefsel en als lid van de Utrecht Development Board hoop ik bij te dragen aan de versterking van vernieuwende, constructieve en verbindende initiatieven in stad en regio Utrecht.”» » Jop Bertels

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews