Jop Bertels

Jop Bertels maakt sinds 2022 deel uit van de districtsleiding van de politie Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor de aansturing van ruim 700 agenten en rechercheurs die zich dagelijks inzetten om onze stad veilig te houden. Eerder was Jop lange tijd adviseur van de landelijke politie korpschef en was hij werkzaam bij diverse Brabantse politieteams. Jop is daarnaast een betrokken inwoner van Utrecht.   

Zijn motivatie voor de Utrecht Development Board: “Feit is dat de wereld om ons heen in rap tempo verandert. De complexiteit en schaal van de crises waarmee we worden geconfronteerd maken dat er geen grote allesomvattende oplossingen voorhanden zijn. We zoeken steeds meer naar kleinschalige werkzame concepten waarin de menselijke maat de schaal bepaalt. Vele kleine oplossingen die samen onze stad weerbaar en leefbaar moeten houden. Ik geloof in de kracht van het sociaal weefsel en als lid van de Utrecht Development Board hoop ik bij te dragen aan de versterking van vernieuwende, constructieve en verbindende initiatieven in stad en regio Utrecht.”» » Jop Bertels

Jeroen HermkensJeroen Hermkens INTERVIEW

"Utrecht kan van kunstenaars profiteren"

"Had iemand ooit van Bilbao gehoord zonder het Guggenheim museum?" Jeroen Hermkens, beeldend kunstenaar en UDB-lid, pleit voor meer zichtbare kunst en cultuur in Utrecht. "We snakken naar schoonheid" zegt hij. En hij ziet dat grote culturele projecten een verrassende invloed hebben. "De bouw van het Antwerps Museum MAS heeft in korte tijd een verpauperde wijk een ander imago gegeven".

> Lees het hele interview