Jong Utrecht onderzoekt

Robbert Dijkgraaf toonde vrijdagavond in het tv-programma DWDD University hoe Albert Einstein hem nog steeds inspireert. Waar kreeg de intussen wereldberoemde wetenschapper Dijkgraaf zijn opleiding? In Utrecht.

Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft is een andere beroemde alumnus van ‘Utrecht'. Die steekt niet onder stoelen of banken dat proeven en kleine wondertjes hem al jong boeiden. Toen nam hij zich voor om de geheimen van de natuur mee te helpen ontrafelen. Van verwonderen naar onderzoeken. We weten inmiddels dat hij daar een aardig steentje aan heeft kunnen bijdragen, met die Nobelprijs als internationale erkenning.

Lees de hele column op DUIC.

Trude Maas-De Brouwer

Voorzitter Utrecht Development Board

 


> Aanmelden nieuwsbriefUDB missie » Columns » Jong Utrecht onderzoekt

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews

Utrecht