Tjeerd de Jong

Tjeerd de Jong is voorzitter van het College van Bestuur van de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU). De KSU bestaat uit 26 basisscholen op 32 locaties in Utrecht. Met meer dan 750 medewerkers en 7.500 kinderen behoort de KSU tot één van de grote scholenstichtingen in Utrecht. Voordat Tjeerd de Jong in 2020 bij de KSU startte, was hij onder andere directeur bij de Fontys Paramedische Hogeschool en het Instituut Sport en Bewegingsstudies bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Tjeerd vindt het belangrijk dat scholen midden in de maatschappij staan. Leerlingen leren en ontwikkelen zich immers niet alleen op school maar ook daarbuiten; bij hun familie, in de wijk en in de wereld. De KSU werkt daarom graag samen met de ouders van de kinderen, buurtgenoten en partners binnen Utrecht.

Onderdeel zijn van de Utrecht Development Board ziet Tjeerd als een waardevolle toevoeging op zijn werk als bestuurder van de KSU. Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan over relevante thema’s en zo Utrecht elke keer beter te maken voor nu en voor de toekomst van de Utrechtse kinderen.Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Tjeerd de Jong

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews