Quinten Peelen

Quinten Peelen (1972) is directeur van de K.F. Hein Stichting, een vermogensfonds in Utrecht dat het nagelaten vermogen van oprichter Karl Friedrich Hein beheert. De stichting heeft drie dochterstichtingen: het K.F. Hein Fonds, het K.F. Hein Fonds Monumenten en het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden. Daarnaast is hij adviseur bij de Raad voor Cultuur en muziekadviseur bij het Erasmus Huis in Jakarta. Via het cluster Internationaal van de EBU (Economic Board Utrecht) wil hij talenten binnenhalen en vasthouden. "Ik ga voor een regio die zijn talenten koestert en die de culturele sector vanzelfsprekend betrekt in zijn ontwikkeling".

Eerder was Quinten directeur van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, waarbij hij intensief samenwerkte met vele partners in de stad. Ook was hij bestuurslid bij diverse culturele stichtingen en initiatieven in Utrecht, zoals het Utrechts Comité 4 mei Herdenking. Quinten studeerde Algemene Letteren aan de Universiteit Utrecht en woont sinds zijn studietijd in Utrecht.UDB missie » UtrechtDB-leden » Quinten Peelen

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews

Utrecht