Lineke Maat

Lineke Maat (1971) was ruim 10 jaar directeur van Taal Doet Meer. Dit is een Utrechtse organisatie met meer dan 1000 vrijwilligers per jaar die zich inzet voor taalvaardigheid en participatie van elke Utrechter, jong en oud. Hiervoor was zij directeur en adviseur bij verschillende organisaties in het sociale domein, waaronder Vluchtelingenwerk en Radar Advies. Ze studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Sinds kort is ze directeur van een organisatie voor informele zorg.Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Lineke Maat

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews