Lineke Maat

Lineke Maat (1971) is directeur van Taal Doet Meer. Dit is een Utrechtse organisatie met meer dan 1000 vrijwilligers per jaar die zich inzet voor taalvaardigheid en participatie van elke Utrechter, jong en oud. Hiervoor was zij directeur en adviseur bij verschillende organisaties in het sociale domein, waaronder Vluchtelingenwerk en Radar Advies. Ze studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Samenwerking tussen verschillende organisaties, over eigen schaduw heen springen, staat voor haar vaak centraal. De afgelopen jaren ontwikkelde ze samenwerking tussen bedrijven en sociale initiatieven, zoals Utrechters praten met Utrechters, waarbij bedrijven laagdrempelig kennismaken met Utrechters die de Nederlandse taal nog aan het leren zijn.

Haar motivatie voor de Utrecht Development Board: “Binnen UtrechtDB zet ik me graag in voor een inclusief Utrecht, waar Utrechters zich verantwoordelijk voelen voor het welzijn en de kansen van anderen. Waar je wieg staat, bepaalt helaas nog steeds veelal je kansen.In het onderwijs, op de arbeidsmarkt, maar ook op het gebied van gezondheid. Ik wil eraan bijdragen dat iedere Utrechter eerlijke kansen krijgt. Mijn overtuiging is dat iedereen daar op eigen wijze aan kan bijdragen, met kleine en grote stappen. Dat wil ik graag aanwakkeren.”

Naast haar werk bij Taal Doet Meer is Lineke maatschappelijk actief op verschillende terreinen. Onder andere als bestuurslid van het Catching Cultures Orchestra, het enthousiaste, zeer divers samengestelde orkest dat Utrecht als thuisbasis heeft.Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Lineke Maat

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews