Kees Rutten

Kees (mr H.J.) Rutten (Zeist, 1958) is na 27 jaar besturen in bedrijfsleven en publieke sector, nu toezichthouder in het onderwijs en de zorg. Daarnaast is hij betrokken bij maatschappelijke initiatieven in stad en regio Utrecht.

Studeerde rechten in Utrecht. Werkte van 1986 tot 2003 bij Fortis: achtereenvolgens als lid algemene directie AMEV Nederland, lid raad van bestuur Fortis Nederland en lid raad van bestuur Fortis ASR. Toen volgde overstap naar het onderwijs: zes jaar lang in het college van bestuur van de Vrije Universiteit in Amsterdam en aansluitend interim-bestuurder bij Hogeschool Inholland. Daarna terugkeer naar Utrecht als lid van het college van bestuur van ROC Midden Nederland in de periode 2012-2019. Verder was hij onder andere voorzitter Human Capital Agenda Utrecht en lid kernteam Economic Board Utrecht (tot april 2019).

Nevenfuncties: lid raad van toezicht Hogeschool Utrecht, voorzitter raad van toezicht Ziekenhuis Tergooi. Voorzitter Stichting Parnassia (GGZ), lid coalitieoverleg ‘Samen voor Overvecht’.Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Kees Rutten

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews