Gerard Marlet

Gerard (dr. G.A.) Marlet (Driebergen-Rijsenburg, 1970) wilde aanvankelijk slager worden. Hij werkte zijn gehele jeugd in de slagerij van zijn vader.

Uiteindelijk studeerde hij Economische Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, en promoveerde hij in de Economie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2003 richt hij zich voor Atlas voor gemeenten, de Utrecht School of Economics en de Rijksuniversiteit Groningen op ruimtelijk economisch onderzoek naar de ontwikkeling van wijken, steden en regio's in Nederland. Daarnaast schrijft hij over uiteenlopende onderwerpen (publicaties op www.atlasvoorgemeenten.nl).

Geboren en getogen onder de rook van Utrecht, heeft hij een groot deel van zijn leven in de stad doorgebracht. Hij is sinds 1983 onafgebroken seizoenkaarthouder van de plaatselijke FC. Na vele omzwervingen keerde hij in 1997 voorgoed in Utrecht terug. In 2003 schreef hij een ode aan zijn stad: 'Het lied van deze stad; onuitspreekbaar Utrecht' (in: Ode aan Utrecht in tekst en in lied, Stichting Werftheater).

 UDB missie » UtrechtDB-leden » Gerard Marlet

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews