Eric van Dorp

Eric van Dorp (1957) is sinds 2003 lid van het College van Bestuur van de scholenkoepel SPO Utrecht (Stichting openbaar Primair Onderwijs Utrecht). Hieronder vallen de 35 openbare scholen voor primair onderwijs in Utrecht. Verdeeld over alle wijken werken er duizend personeelsleden voor tienduizend kinderen. Zelf woonde hij in Utrecht vanaf zijn zevende jaar, ging er naar school en studeerde aan de UU af in de onderwijskunde. Werkte enkele jaren bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (Huis van bewaring Dordrecht en Noordsingel in Rotterdam) en bij Cap Gemini.

Over zijn motivatie om in 2015 in de Utrecht Development Board te stappen: "Een organisatie als de UDB, die gevraagd en ongevraagd de gemeente adviseert, is goed voor de stad. Via de Stichting openbaar Primair Onderwijs Utrecht hebben wij met 30.000 mensen te maken. Niet alleen de kinderen, ook ouders en gezinnen. We staan voor een maatschappelijk belang van de hele stad. Daar wil ik op vele manieren aan werken. Want ik voel een verplichting naar de algemene middelen, ons belastinggeld. Naar de gemeente en het rijk, die het onderwijs financieren."

 Utrecht Development Board » UtrechtDB-leden » Eric van Dorp

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews