Bewegen in het Máximapark

Jong en oud, buggy en rollator, school en kantoor: iedereen moet bewegen, ook in Utrecht. Met die gedachte riep de Utrecht Development Board tien organisaties en gemeentelijke diensten op, ideeën en kennis te delen. Een paar uur in het spelershome van stadion Galgenwaard leidt in december tot afspraken en inspiratie. ‘Bewegen moet', gaat over stoepen en straten, huurprijzen van sportruimtes, bereidwillige vrijwilligers, olievlekwerking in de buurt en rond het schoolplein. Een opmaat naar méér in 2018.

 UDB missie » Bewegen in het Máximapark

Richard KraanRichard Kraan INTERVIEW

"Leefbaar, gezond en uitdagend"

“Niet wachten tot problemen ons boven het hoofd groeien. Nu inzetten om Utrecht leefbaar, gezond en uitdagend te houden”. Voor UtrechtDB-lid Richard Kraan is dit het centrale thema. “Werkgelegenheid, voorkomen van uitsluiting, daar moeten we aan werken. Als we slagen, zijn we als stad uniek.”

Vanaf het eerste uur, de oprichting in 2009, draait Richard Kraan mee in de UtrechtDB. Hij was een van de wegbereiders voor het platform dat wil dienen als smeerolie voor samenwerking tussen overheid, bedrijven en opleidingen in de stad Utrecht.

> Lees het hele interview   > Alle interviews

Utrecht